Onze cursussen zijn geschikt voor alle honden vanaf 16 weken oud. Een cursus bestaat uit 6 praktijklessen. Elke nieuwe cursist start met zijn of haar hond met de basiscursus. Uitzondering is natuurlijk de puppycursus, deze cursus is voor hondjes vanaf 8 weken oud.

Na iedere cursus kun je besluiten om door te gaan of om te stoppen, de keuze is geheel aan jou. Verder zijn al onze lessen doorlopend, dat wil zeggen geen vast startdatum, je begint gewoon wanneer ergens een plekje beschikbaar is en dat is vaak heel snel, zeker binnen 2 weken.

We trainen in kleine groepen met een vaste instructeur, Ons trainingsveld is grotendeels verhard, wat handig is met regenachtig weer.

Wij maken samen met de cursist en met zijn of haar hond, een "huis-tuin-en-keuken" hond, gewoon een hond die luistert en daar gaat het tenslotte om! Samen er plezier in hebben om met de trainingen mee te doen en te werken aan een betere verstandhouding tussen baas en hond. Dat is onze doelstelling. Dus geen koekjes, clicker's of pootjes geven, "mooie kunstjes leren", dat is niet aan ons besteed.

Tijdens de lessen wordt het gedrag van de hond besproken, er word uitgelegd waarom jouw hond iets nou juist wél of niet doet! En hoe te reageren op het gedrag van je eigen viervoerter, komt zeker elke les weer terug.

Wij willen graag onze cursisten 'een beetje hond' maken, zodat ze hun eigen hond beter begrijpen.

De probleemhonden gaan wij ook niet uit de weg. Wij werken al jaren samen met een aantal dierenartsen, die hun klanten naar ons toesturen. Voor deze honden is een prive-training vaak een zeer goede optie. Privé-trainingen zijn uiteraard voor iedereen mogelijk. Ook voor de niet-probleem gevallen.